ΑΘΗΝΑ
14:59
|
02.05.2024
Μια γαλλική αεροπορική δύναμη κρούσης διεξήγαγε αποστολή «προβολής δύναμης», ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη φάσεις ανάπτυξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η γαλλική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε με επιτυχία την πρώτη φάση μιας μεγάλης κλίμακας και εμβέλειας ανάπτυξης αεροπορικών πόρων στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού.

Σε ανακοίνωσή της, η συμμαχία ανέφερε ότι «η πρώτη φάση της ανάπτυξης – που ονομάστηκε Ανρί Μπράουν – ξεκίνησε στη Γαλλία την 10η Αυγούστου και τελείωσε στη Νέα Καληδονία την 12η Αυγούστου».

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, «Μια αεροπορική δύναμη κρούσης αποτελούμενη από τρία μαχητικά Rafale, δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT Phenix και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη A400M διεξήγαγε την αποστολή προβολής δύναμης σε λιγότερο από 72 ώρες».

Η στρατιωτική συμμαχία ανέφερε ότι η δεύτερη φάση της ανάπτυξης θα διεξαχθεί από την Αυστραλία από την 19η Αυγούστου έως την 8η Σεπτεμβρίου με τη μορφή πολυεθνικών αεροπορικών ασκήσεων με τίτλο Pitch Black, ενισχύοντας την ετοιμότητα μάχης και τη διαλειτουργικότητα των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Η τρίτη φάση θα διεξαχθεί από την 11η έως την 18η Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει τις πτήσεις επιστροφής στη Γαλλία με ενδιάμεσες στάσεις στην Ινδονησία και την Σιγκαπούρη για «διεξαγωγή επιχειρησιακής συνεργασίας με τις τοπικές αεροπορικές δυνάμεις», ανέφερε η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Το Pitch Black είναι μια διετής άσκηση που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις πτητικές λειτουργίες και την επάρκεια μεταξύ των συμμετεχόντων εθνών. Φέτος, στις ασκήσεις θα παρεβρεθούν συμμετέχοντες από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Μαλαισίας, της Νέας Ζηλανδίας, των Φιλιππίνων, της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης και της Ινδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα