ΑΘΗΝΑ
22:32
|
05.05.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις έκλεισαν τα γραφεία επτά οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Ραμάλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός έκλεισε τα γραφεία επτά παλαιστινιακών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στη Δυτική Όχθη, λίγες ώρες αφότου ένας ακόμα νεραρός Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά από ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη πόλη της βόρειας Δυτικής Όχθης, Ναμπλούς.

Ο ο 20χρονος Waseem Nasr Khalifa από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στα περίχωρα της Ναμπλούς, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Waf, έπεσε νεκρός λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατεχόμενη Ναμπλούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόσβαση Εβραίων εποίκων στον Τύμβο του Ιωσήφ στα ανατολικά της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής ξέσπασαν έντονες συμπλοκές με Παλαιστίνιους, που εκτός από τον 20χρονο άφησαν πίσω τους τουλάχιστον δεκάδες τραυματίες, τρεις εκ των οποίων φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε επιδρομή στην πόλη Ραμάλα στην κεντρική κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν και έκλεισαν τα γραφεία επτά οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έξι από τις οργανώσεις είχαν τεθεί εκτός νόμου από το Ισραήλ ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις τον Οκτώβριο του 2021 κατηγορούμενες για δεσμούς με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Πρόκειται για  την Addameer Prisoner Support and Human Rights Association, την ομάδα δικαιωμάτων Al-Haq, την Ένωση των Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών (UPWC), την Ένωση Επιτροπών Γεωργικής Εργασίας (UAWC), το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Bisan και τα γραφεία στην Παλαιστίνη του International Defense for Children με έδρα τη Γενεύη.

Η έβδομη οργάνωση στην οποία έγινε έφοδος είναι η Ένωση Επιτροπών Εργασίας Υγείας (UHWC).

Τα γραφεία των οργανώσεων λεηλατήθηκαν και ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε. Οι πόρτες σφραγίστηκαν με ηλεκτροσυγκόλληση και τοιχοκολήθηκε ισραηλινή στρατιωτική εντολή που κηρύσσει τις οργανώσεις «παράνομες».

Οι οργανώσεις διεξάγουν κρίσιμο έργο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – συμπεριλαμβανομένης της παροχής νομικής βοήθειας σε κρατούμενους, της τεκμηρίωσης των ισραηλινών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τοπικής και διεθνούς υπεράσπισης και της συνεργασίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα