ΑΘΗΝΑ
16:04
|
18.04.2024
«Σε ποιον κόσμο μια 16χρονη είναι πολύ ανώριμη για να κάνει άμβλωση, αλλά αρκετά ώριμη για να γεννήσει και να μεγαλώσει ένα παιδί;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Φλόριντα, αποφάσισε αρνητικά στο αίτημα 16χρονης να διακόψει την εγκυμοσύνη της, παρά τα επιχειρήματά της πως ως άνεργη δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί και πως επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της.

«Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διαπίστωσε ότι η προσφεύγουσα δεν είχε αποδείξει με σαφή και πειστικά στοιχεία ότι ήταν αρκετά ώριμη για να αποφασίσει εάν θα διακόψει την εγκυμοσύνη της», ανέφερε η απορριπτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγε το κορίτσι.

Προκειμένου ένας ανήλικος να κάνει έκτρωση στη Φλόριντα, πρέπει να παράσχει σε γιατρό γραπτή συγκατάθεση από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα. Η συγκεκριμένη έφηβη, εξήγησε ότι είναι «χωρίς γονείς», ζει με συγγενή της, και ο διορισμένος κηδεμόνας της «συμφωνεί με την απόφασή της».

Η απόφαση ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις με βουλευτίνες του Δημοκρατικού Κόμματος να κάνουν για μια ακόμα φορά λόγο για «πόλεμο εναντίον των γυναικών». Η βουλευτής Τζόις Μπίτι, από το Οχάιο, αναρωτήθηκε μέσω Twitter: «Σε ποιον κόσμο μια 16χρονη είναι πολύ ανώριμη για να κάνει άμβλωση, αλλά αρκετά ώριμη για να γεννήσει και να μεγαλώσει ένα παιδί;». Την Τζόις στηρίζουν και άλλες βουλευτίνες των Δημοκρατικών, όπως η Μπόνι Γουότσον Κόουλμαν από το Νιου Τζέρσι και Κάθριν Κλαρκ από τη Μασαχουσέτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την ιστορική όψη του Αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο στα τέλη Ιουνίου ακύρωσε τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση που είχε θεσπιστεί το 1973 με την απόφαση «Roe v. Wade».

Έκτοτε, δώδεκα πολιτείες έχουν ήδη εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, τις περισσότερες φορές χωρίς εξαίρεση ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας, βιασμού ή κινδύνου για την υγεία της μητέρας.

Με πληροφορίες από NBC, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα