ΑΘΗΝΑ
15:22
|
20.09.2024
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι τραυματίες-εγκαυματίες στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες περισσότεροι είναι οι τραυματίες-εγκαυματίες στις δασικές πυρκαγιές που έχουν κατακάψει το βόρειο τμήμα της Αλγερίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Καμέλ Μπελτζούντ, ανακοίνωσε ότι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πύρινο μέτωπο στο Ελ Ταρφ, κοντά στα σύνορα της Αλγερίας με την Τυνησία. Μία μητέρα μαζί με την κόρη πέθαναν στη φωτιά που εξακολουθεί να καίει δασικές εκτάσεις στο Σετίφ.  

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, έδωσαν και χθες Τετάρτη πραγματική μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τα αρκετά πύρινα μέτωπα που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στα βόρεια της χώρας. Όπως αναφέρει το BBC περίπου 350 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές τους λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Αλγερίας η πυρκαγιά στο Ελ Ταρφ είναι η πιο δύσκολη καθώς μαίνεται σε 16 μέτωπα.

Τα ονόματα της 58χρονης μητέρας και της 36χρονης κόρης της που κάηκαν στο Σετίφ δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. Αλγερινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι φλόγες απείλησαν δεκάδες σπίτια και χωριά.

Το βόρειο τμήμα της Αλγερίας πλήττεται από δασικές πυρκαγιές κάθε χρόνο. Μόλις πέρυσι είχαν χαθεί 90 ζωές και κάηκαν περισσότερα από 100.000 εκτάρια δασικής έκτασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα