ΑΘΗΝΑ
12:43
|
19.04.2024
Οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στα κοντέινερ που ζουν οικογένειες μεταναστών και προσφύγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για άλλη μια φορά επιχειρήθηκε βράδυ από τις δυνάμεις καταστολής η εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στα κοντέινερ που μένουν οικογένειες μεταναστών και προσφύγων. Καταγγέλλεται επίσης ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και επιτέθηκε κατά προσφύγων και αλληλέγγυων που βρίσκονταν στην πύλη της δομής.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter καταγράφουν τη βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 25 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν στη δομή στο Σχιστό. «Οι υπόλοιποι παραμένουν συγκεντρωμένοι κι εξοργισμένες», σημειώνει στο Twitter ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος.  

Μία ημέρα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση από πρόσφυγες και αλληλέγγυους ενάντια στην οριστική εκκένωση της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η συλλογικότητα «Solidarity With Migrants» οι εναπομείναντες πρόσφυγες διεκδικούν επί μήνες να παραμείνουν στη δομή μέχρι να εξασφαλιστεί στέγη σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να μην μεταφερθούν οριστικά σε καμπ της ενδοχώρας, καθώς και να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζόμενων που τους παρείχαν μέχρι πρόσφατα ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες. Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει οριστικά την πρώτη δομή φιλοξενίας της Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα