ΑΘΗΝΑ
13:20
|
25.04.2024
Τρία μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal έφτασαν σήμερα στην αεροπορική βάση Τσκαλόβσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε πολεμικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερσύγχρονους υπερηχητικούς πυραύλους στην περιοχή Καλίνινγκραντ της χώρας, μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στις ακτές της Βαλτικής.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι τρία μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal έφτασαν στην αεροπορική βάση Τσκαλόβσκ στο πλαίσιο «πρόσθετων μέτρων στρατηγικής αποτροπής» και θα τεθούν σε «εικοσιτετράωρη υπηρεσία μάχης». Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο δείχνει τα μαχητικά να φτάνουν στη βάση χωρίς ωστόσο να μεταφέρουν τους πυραύλους, οι οποίοι όπως φαίνεται παραδόθηκαν ξεχωριστά.

Η Μόσχα έχει επικρίνει έντονα τις παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι τροφοδοτούν την σύγκρουση. Με την σειρά της, ενίσχυσε μεθοδικά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Καλίνινγκραντ, εξοπλίζοντάς τες με υπερσύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας τύπου Iskander.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι οι πύραυλοι τύπου Kinzhal έχουν εμβέλεια έως και 2.000 χιλιόμετρα και πετούν με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παρουσίασε τον πύραυλο Kinzhal το 2018, τον χαρακτήρισε «ιδανικό όπλο» που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Το Καλίνινγκραντ έγινε σημείο ανάφλεξης τον Ιούνιο, αφού η Λιθουανία κινήθηκε για να περιορίσει την διαμετακόμιση αγαθών στην περιοχή μέσω του εδάφους της, με την Ρωσία να υπόσχεται αντίποινα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, δήλωσε ότι η Λιθουανία πρέπει να επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αγαθών με εξαίρεση τα όπλα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας δήλωσε ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη MiG-31 ήταν ύποπτα για παραβίαση του εναέριου χώρου της κοντά στην πόλη Πόρβοο, στον Κόλπο της Φινλανδίας 150 χιλιόμετρα από τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα