ΑΘΗΝΑ
13:34
|
18.05.2024
«Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα επιτρέπει μια πυρηνική απάντηση μόνο ως απάντηση στην απειλή μαζικής καταστροφής ή όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο μόνο για αυτοάμυνα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και ότι δεν ενδιαφέρεται για μια άμεση αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ιβάν Νετσάεφ δήλωσε ότι «Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα επιτρέπει μια πυρηνική απάντηση μόνο ως απάντηση στην απειλή μαζικής καταστροφής ή όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους», προσθέτοντας ότι «η χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου είναι δυνατή μόνο ως μέρος μιας απάντησης ως αυτοάμυνα σε μια επίθεση και μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα «δεν έχει ανάγκη» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικά ή χημικά όπλα στη σύγκρουση ως «απόλυτα ψέματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Ο επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα