ΑΘΗΝΑ
18:56
|
25.04.2024
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο και τους λιμένες της χώρας απεργούν ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να επιδεινωθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιοι αριθμοί εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο και τους λιμένες της Βρετανίας απεργούν, καθώς το υψηλό 40 ετών του πληθωρισμού διαβρώνει την αξία των μισθών με ρυθμό ρεκόρ.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας αντιμετωπίζει σοβαρές διαταραχές σήμερα αλλά και το Σάββατο καθώς δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι αναμένεται να απεργήσουν. Ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου, κοινώς γνωστός ως Μετρό, θα πληγεί επίσης από απεργία το Σάββατο, ενώ λιμενεργάτες στο Φίλιξστοου, το μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι της Βρετανίας, που βρίσκεται στην ανατολική Αγγλία, θα προβούν σε οκταήμερη στάση εργασίας που ξεκινά από την Κυριακή.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε τις αμοιβές, τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης κόστους ζωής», δήλωσε αυτή την εβδομάδα η Σάρον Γκράχαμ, επικεφαλής του μεγάλου βρετανικού συνδικάτου Unite.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν χθες ότι ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών πάνω από το 10%, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας πλήττουν εκατομμύρια Βρετανούς. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 13% φέτος, οδηγώντας τη βρετανική οικονομία σε βαθιά και μακροχρόνια ύφεση.

«Αυτή η πτώση ρεκόρ στους πραγματικούς μισθούς καταδεικνύει την ζωτική ανάγκη για συνδικάτα όπως το Unite να υπερασπιστούν την αξία των αμοιβών των εργαζομένων», δήλωσε η Γκράχαμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα