ΑΘΗΝΑ
00:57
|
27.04.2024
Ο συνιδρυτής των Pink Floyd συμμετείχε σε διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον εν μέσω της τελευταίας περιοδείας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O συνιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, συμμετείχε σε διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και προειδοποίησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να σκοτώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ, προτρέποντάς την να τον απελευθερώσει.

«Ο Τζούλιαν εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή Μπέλμαρς [του Λονδίνου], αναμένεται ακόμα να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να τον σκοτώσει πίσω από κλειστές πόρτες», δήλωσε ο Γουότερς. «Μέρικ Γκάρλαντ, κάνε το σωστό. Ελευθέρωσε τον Τζούλιαν Ασάνζ σήμερα το μεσημέρι, παρακαλώ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γενικό Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον Ιούνιο, το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε την έκδοση του Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι θέλουν να δικαστεί για παραβίαση του αμερικανικού νόμου περί κατασκοπείας επειδή αποκάλυψε στρατιωτικές και διπλωματικές πληροφορίες το 2010. Μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 175 χρόνια φυλάκισης εάν αποδειχθεί ένοχος, αν και η ακριβής διάρκεια της ποινής είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Ο Γουότερς προειδοποίησε ότι η παραμονή του Ασάνζ στη φυλακή επιδεινώνει την υγεία του και τον σπρώχνει πιο κοντά στον θάνατο, καλώντας τους διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Ελεύθερος Ασάνζ, Ελεύθερος Τύπος», να «μην σκάσουν ποτέ, ποτέ» και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν μέχρι ο Ασάνζ να είναι ελεύθερος. Ο Γουότερς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα ενώ πολλοί παρευρισκόμενοι σταμάτησαν για να ακούσουν την ομιλία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα