ΑΘΗΝΑ
19:03
|
08.06.2026
Στριμωγμένος πολιτικά ο καγκελάριος της Γερμανίας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Όλαφ Σολτς από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον χώρο εκδήλωσης στην οποία παρέστη ο καγκελάριος Γερμανίας, στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου.

Ο κ. Σολτς μιλούσε σε εκδήλωση ανοιχτού δημόσιου διαλόγου με πολίτες σε κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Γύρω από την πλατεία όμως είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από τη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) και της Αριστεράς. «Ψεύτη», «προδότη του λαού» και «χάσου», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του καγκελάριου, απαιτώντας να παραιτηθεί.

Ο καγκελάριος Σολτς, που μίλαγε για την ενεργειακή κρίση και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ακουστεί πάνω από τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα. «Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, ενώ, απαντώντας σε παιδί που ρώτησε εάν η έλλειψη αερίου που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων τον χειμώνα, ο Σολτς απάντησε στο παιδί λέγοντας: «Θα τα καταφέρουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Κάτω Σχολάρι

Ο Στάρμερ πρόκειται να απαγορεύσει τα «επιβλαβή» ΜΚΔ για άτομα κάτω των 16 ετών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους για παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε συγκρούσεις στο Κασμίρ, πριν από συγκέντρωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα