ΑΘΗΝΑ
10:50
|
30.03.2023
Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα βρεθεί αντιμέτωπος με κινδύνους για την υγεία του, αν η κυβέρνηση δεν λάβει περαιτέρω μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο χειμώνα κρούει ή Συνομοσπονδία των εργαζομένων στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάνοντας λόγω για ανθρωπιστική κρίση ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, καθώς όπως υποστηρίζει πολλοί πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απεχθή επιλογή ανάμεσα στο να φάνε ή να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση οι υγειονομικοί αναφέρουν ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, μαζί με άλλες πιέσεις στο κόστος ζωής, θα φέρει αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να περάσουν τον χειμώνα σε παγωμένα σπίτια και να περιορίσουν σε ποσότητα και ποιότητα τα καθημερινά τους γεύματα με τραγικά αποτελέσματα για την υγεία τους. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας» θα είναι αυτό που θα κληθεί να μαζέψει τα συντρίμμια αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι κρύες συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων και στους ηλικιωμένους, ενώ επίσης μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών και πτώσεων, αναφέρουν οι υγειονομικοί, επισημαίνοντας ότι η ελλιπής θέρμανση ήδη συνδέεται με 10.000 θανάτους ετησίως.

Προειδοποιούν δε, ότι οι κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με την ενεργειακή κρίση, θα προστεθούν στα ήδη πολλά προβλήματα σκιαγραφώντας έναν τραγικό χειμώνα, αν ληφθούν υπόψη και τα προβλήματα από την πανδημία που θα ενταθούν με τα πρώτα κρύα.

Εκτός από το να οδηγήσει σε περισσότερες ασθένειες, η Συνομοσπονδία των υγειονομικών προειδοποιεί και για έναν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και ευημερία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάθιου Τέιλορ, πρώην σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απαίσια επιλογή μεταξύ του να παραλείπουν γεύματα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να ζουν μέσα σε κρύο, υγρασία και πολύ δυσάρεστες συνθήκες.

«Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρούσματα ασθενειών σε όλη τη χώρα και να διευρύνει τις ανισότητες στην υγεία, να επιδεινώσει τις συνθήκες ζωής των παιδιών και να αφήσει μια ανεξίτηλη ουλή στις τοπικές κοινωνίες».

Πρόσθεσε δε, ότι η κατάσταση αποτελεί ένα «μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας» καθώς το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ήδη ανταποκρίνεται με δυσκολία στις ανάγκες, λόγω υποστελέχωσης που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από το εξωτερικό.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, μειώνουν ήδη τα τρόφιμα και τις απαραίτητες αγορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής, έδειξε μια νέα έρευνα αυτόν τον μήνα.

Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι τα νοικοκυριά θα λάβουν 400 λίρες για να αντιμετωπίσουν την των λογαριασμών ενέργειας αυτό το φθινόπωρο, αλλά από τότε που ανακοινώθηκε το μέτρο, οι προβλέψεις για το πόσο υψηλό θα μπορούσε να είναι το ενεργειακό κόστος έχουν αυξηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Βρετανοί έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. από την κυβέρνησή τους

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των Πακιστανών

Πράσινο φως για την πρόταση μομφής εναντίον του Γκιγιέρμο Λάσο

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πάπας Φραγκίσκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα