ΑΘΗΝΑ
11:52
|
19.04.2024
Τουλάχιστον 12 νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε νότια Γαλλία, Αυστρία και Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους πλήττουν περιοχές στην κεντρική και νότια Ευρώπη μετά από μια μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους κυρίως από πτώσεις δέντρων στην Ιταλία, την Αυστρία και στην Κορσική της Γαλλίας.

Οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε κάμπινγκ της Κορσικής. Στο νησί η ταχύτητα των ανέμων άγγιξε τα 224 χιλιόμετρα την ώρα με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν πολλά δέντρα. Ένα 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε κάμπινγκ του νησιού στη νότια Γαλλία. Πολλά από τα κάμπινγκ του νησιού εκκενώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Μια 72χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της καταπλακώθηκε από σκεπή παραλιακής κατοικίας. Ένας ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ χάθηκαν στη θάλασσα.  Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο νησί, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ενέργειας, EDF.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, μετέβη χθες Πέμπτη στην Κορσική και δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την Κορσική

Κάτοικοι του νησιού και τουρίστες καταγγέλλουν ότι δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση από τις αρχές για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τους βρήκαν απροετοίμαστους και απροστάτευτους. «Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια καταιγίδα σαν αυτή στο νησί. Μοιάζει με τροπική καταιγίδα», είπε ιδιοκτήτης εστιατορίου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Στην ενδοχώρα της νότιας Γαλλίας, κυρίως στη Μασσαλία, πλημμύρισαν δρόμοι και σημειώθηκαν διακοπές στην παροχή ρεύματος.

Στην Αυστρία, δύο κορίτσια σκοτώθηκαν από πτώση δέντρου κοντά σε λίμνη στην Καρίνθια ενώ άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν εξαιτίας του ίδιου λόγου σε περιοχή της Κάτω Αυστρίας.  

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Καρίνθια της Αυστρίας

Δύσκολες ώρες περνάει και η Ιταλία από το κύμα κακοκαιρίας. Στη Βενετία αποκολλήθηκαν τούβλα από το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου και προκλήθηκαν πολλές καταστροφές στα καφέ που βρίσκονται στην πλατεία.

Πολλά είναι επίσης τα προβλήματα στην περιοχή της Τοσκάνης και πιο βόρεια.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα σε παραθαλάσσια περιοχή της Τοσκάνης σκοτώθηκαν από πτώση δέντρου. Την ίδια ώρα στον ιταλικό νότο και συγκεκριμένα στη Σικελία ο υδράργυρος έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα