ΑΘΗΝΑ
15:00
|
28.04.2024
Πολλά μοντέλα iPhone, iPad και Mac είναι ευάλωτα σε χάκερ, με την εταιρεία να συνιστά στους χρήστες να ενημερώσουν επειγόντως το λογισμικό τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple συνιστά στους κατόχους πολλών μοντέλων iPhone, iPad και Mac να κάνουν επειγόντως ενημερώσεις στο λογισμικό τους, καθώς διαπίστωσε πως υπάρχει κενό ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των συσκευών τους.

Το πρόβλημα αφορά τα iPhone 6 και μεταγενέστερα μοντέλα του τηλεφώνου αυτού, όλες τις ταμπλέτες iPad Pro, τα iPad 5ης γενιάς και μεταγενέστερα, καθώς και τους υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα Monterey, όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες από όπου μπορεί να κατεβάσει κανείς τις επείγουσες ενημερώσεις ασφάλειας που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «μια εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετα κώδικα» και να δώσει έτσι πρόσβαση στο μηχάνημα σε κάποιον χάκερ, επιτρέποντάς του να πάρει τον έλεγχο της συσκευής. «Η Apple είναι ενήμερη ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να τυγχάνει ενεργής εκμετάλλευσης» από χάκερ το τρέχον διάστημα, πρόσθεσε η εταιρεία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για την αποτροπή του κινδύνου, η Apple συνιστά στους κατόχους των προϊόντων της να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την έκδοση 15.6.1 του λειτουργικού συστήματος iOS για τα iPhone, την έκδοση iPadOS 15.6.1 για τα iPad και το macOS Monterey 12.5.1 για τους υπολογιστές Mac.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα