ΑΘΗΝΑ
17:05
|
25.04.2024
Θα διατίθενται για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δεσμεύτηκε να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών και άλλους εγκληματίες, σε άπορες κοινότητες στη χώρα που μαστίζεται από τη βία και την ανισότητα.

Οι εγκληματίες, είπε ο πρώτος Αριστερός πρόεδρος της χώρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στο Βιλαβινέτσιο στην κεντρική Κολομβία, κατέχουν «δισεκατομμύρια πέσος… σε κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία: πολυτελή διαμερίσματα, πολυτελή σπίτια, γη, χρήματα, κοσμήματα, σμαράγδια, χρυσό, έργα τέχνης κ.λπ. Όλα αυτά μπορούν να εξυπηρετήσουν μια κοινωνική λειτουργία». «Η οδηγία που δώσαμε είναι να τεθούν αυτά τα αγαθά στην υπηρεσία του λαού», πρόσθεσε.

Για το σκοπό αυτό, ο Πέτρο είπε ότι θα αναμορφώσει την Εταιρεία Ειδικών Πόρων (Sociedad de Activos Especiales), τηνκυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται, τα κατασχεθέντα από εγκληματίες περιουσιακά αγαθά, η οποία έχει κατά καιρούς εμπλακεί σε μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς κατά τα οποία αποκαλύφθηκε ότι τα κατασχεθέντα επιστρέφονταν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους ή κατέληγαν στα χέρια της άρχουσας πολιτικής τάξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ως πρώτο βήμα εφαρμογής των εξαγγελιών του, ο Γκουστάβο Πέτρο προχώρησε στην παραχώρηση έκτασης γης, που είχε «παραγραφεί η ιδιοκτησία της», για να στεγαστούν 85 οικογένειες οι οποίες έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αγροτικές γαίες που έχουν κατασχεθεί προβλέπεται να νοικιαστούν «φθηνά» σε αγρότες, ώστε να τους επιτραπεί να έχουν «αποδοτικότητα οι καλλιέργειες». Αλλά εδάφη μπορεί να παραχωρηθούν για την «κατασκευή κατοικιών, ή την ανάπτυξη παραγωγικών έργων ώστε να ενθαρρυνθεί μια νέα κοινωνική οικονομία», πάντα σύμφωνα με τον κ. Πέτρο.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα