ΑΘΗΝΑ
03:35
|
27.04.2024
Την αναγνώριση μιας τρανς γυναίκας ως γονέα ενός παιδιού αμφισβήτησε το Ανώτατο Δικαστήριο του Τόκιο, στην κατεύθυνση της γενικότερης πολιτικής καταπίεσης των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναγνώριση μιας τρανς γυναίκας ως γονέα ενός παιδιού που γεννήθηκε μετά τη χειρουργική και νομική επιβεβαίωση της ταυτότητας φύλου της αμφισβήτησε το Ανώτατο Δικαστήριο του Τόκιο, στην κατεύθυνση της γενικότερης πολιτικής καταπίεσης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί νομικά ως παιδί της. 

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η γονεϊκότητα της συντρόφου της αναγνωρίζεται και για τα δύο παιδιά τους, λόγω της κύησής τους, ενώ η ίδια αναγνωρίζεται ως γονέας μόνο του ενός εκ των δύο παιδιών, με τον ισχυρισμό ότι το δεύτερο γεννήθηκε μετά την επιβεβαίωση φύλου της.

Σημειώνεται ότι στην Ιαπωνία όποιο πρόσωπο επιθυμεί να τροποποιήσει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα προκειμένου να αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου του, υποχρεούται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των αναπαραγωγικών οργάνων με τα οποία γεννήθηκε, μια από τις πλέον τρανσφοβικές και κακοποιητικές πρακτικές κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, η οποία επικρίνεται έντονα από ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία παραμένει η μόνη χώρα της G7 στην οποία χαρακτηρίζεται ως αντισυνταγματικός ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα