ΑΘΗΝΑ
09:56
|
24.04.2024
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μογκαντίσου όταν μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο, συλλαμβάνοντας ομήρους τους οποίους οι αρχές έδιναν μάχη για να απελευθερώσουν σχεδόν 20 ώρες αργότερα, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Hayat το βράδυ της Παρασκευής με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα προτού ανοίξουν πυρ. Την ευθύνη ανέλαβαν οι αντάρτες της Αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει ότι 12 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους», είπε στο Reuters ο Μοχάμεντ, αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών που έδωσε μόνο ένα όνομα.

Οι ένοπλοι κρατούσαν άγνωστο αριθμό ομήρων στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων, είπε ο Μοχάμεντ, εμποδίζοντας τις αρχές να χρησιμοποιήσουν βαρέα όπλα.

Είχαν επίσης βομβαρδίσει τις σκάλες για να κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση σε ορισμένους ορόφους, είπε.

Οι εκρήξεις έστειλαν τεράστιες ποσότητες καπνού πάνω από την πολυσύχναστη διασταύρωση το βράδυ της Παρασκευής και ο ήχος των πυροβολισμών εξακολουθούσε να κλονίζει την πρωτεύουσα μέχρι τις 07:00 GMT το Σάββατο.

Ήχοι από εκρήξεις σημειώθηκαν τη νύχτα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησαν να αφαιρέσουν τον έλεγχο του ξενοδοχείου από τους μαχητές, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Μεγάλα τμήματα του ξενοδοχείου καταστράφηκαν από τις μάχες, είπαν.

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ τον Μάιο.

Η οργάνωση αλ Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με μετάφραση της Ομάδας Πληροφοριών SITE, η οποία παρακολουθεί τις δηλώσεις της τζιχαντιστικής ομάδας.

Η αλ Σαμπάαμπ αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης της Σομαλίας για περισσότερα από 10 χρόνια. Θέλει να καθιερώσει τον δικό της κανόνα που βασίζεται σε μια αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

Το Hayat Hotel είναι ένας δημοφιλής χώρος για νομοθέτες και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για το αν κάποιος από αυτούς είχε παγιδευτεί στην πολιορκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα