ΑΘΗΝΑ
03:12
|
15.07.2026
Οι ηγέτες Βρετανίας, ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας συζήτησαν την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας υπογράμμισαν σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός (Τζόνσον), ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Τζο) Μπάιντεν, ο πρόεδρος (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν και ο καγκελάριος (της Γερμανίας, Όλαφ) Σολτς, υπογράμμισαν την ακλόνητη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Τόνισαν ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής (λειτουργία) και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και χαιρέτισαν τις πρόσφατες συνομιλίες με τις οποίες κατέστη δυνατή η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στις εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε να γίνει επιθεώρηση στον σταθμό από τον IAEA.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα