ΑΘΗΝΑ
00:56
|
05.05.2024
Τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε το Βερολίνο μετά τη δήλωσή του περί διάπραξης 50 ολοκαυτωμάτων από το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου σύμφωνα με δημοσίευμα του Middle East Monitor, μετά τη δήλωσή του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι το ισραηλινό καθεστώς άπαρτχαϊντ έχει διαπράξει «50 ολοκαυτώματα» εναντίον των Παλαιστινίων,  αναφερόμενος στα συνεχή ισραηλινά εγκλήματα και σφαγές από το 1948.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν οργή στη Γερμανία και το Ισραήλ, καθώς κατηγορήθηκε ότι υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα, ωθώντας τον να εξηγήσει τα σχόλιά του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται το δημοσίευμα, ο Μ. Αμπάς ερευνάται για πιθανή υποκίνηση μίσους μετά από επίσημη ποινική καταγγελία, με την αστυνομία του Βερολίνου να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία, η υποβάθμιση του Ολοκαυτώματος αποτελεί ποινικό αδίκημα, ωστόσο η έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης δεν συνεπάγεται αυτομάτως δίωξη. Μάλιστα η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι ο Αμπάς, ως εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, θα έχει ασυλία από πιθανή δίωξη δεδομένου ότι επισκέφθηκε τη χώρα υπό την επίσημη ιδιότητά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα