ΑΘΗΝΑ
08:40
|
05.05.2024
Νεκρή σε βομβιστική επίθεση η κόρη του Ρώσου υπερεθνικιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν και φερόμενου ως στενού συνεργάτη του Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα βομβιστικής επίθεσης σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έπεσε η Ντάρια Ντούγκινα (Darya Dugina), κόρη του υπερεθνικιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν (Alexander Dugin) και φερόμενου ως στενού συνεργάτη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, με την επίθεση να εγείρει ερωτήματα σχετικά με πιθανό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του τελευταίου, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης. 

Ειδικότερα, ερευνητές τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα υποστήριξαν ότι έχει ανοίξει ήδη υπόθεση διερεύνησης του περιστατικού και πως πρόκειται να διενεργηθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς τα αίτια θανάτου της Ντ. Ντούγκινα, την οποία περιέγραψαν ως δημοσιογράφο και πολιτικό εμπειρογνώμονα, καθώς αυτή τη στιγμή εξετάζονται «όλες οι εκδοχές».

Σημειώνεται ότι κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Αλ. Ντούγκιν υποστηρίζει την απορρόφηση της Ουκρανίας από τη Ρωσία και την ενοποίηση των ρωσόφωνων και άλλων εδαφών σε μια τεράστια νέα ρωσική αυτοκρατορία. Η επιρροή του στον Ρώσο πρόεδρο έχει αποτελέσει αντικείμενο εικασιών, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η είναι σημαντική και άλλους να τη χαρακτηρίζουν ως ελάχιστη.

Η Ντ. Ντούγκινα, η οποία χρησιμοποιούσε επίσης το επώνυμο Πλατόνοβα και αναφέρθηκε από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν 30 ετών, υποστήριξε σε γενικές γραμμές τις ιδέες του πατέρα της και εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση με το δικό της δικαίωμα να προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα