ΑΘΗΝΑ
11:36
|
07.05.2024
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι η δολοφονία ενορχηστρώθηκε από ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα -κόρη του υπερεθνικιστή συγγραφέα Αλεξάντρ Ντούγκιν-, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, η οποία υποστηρίζει ότι η όλη επιχείρηση ενορχηστρώθηκε από ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Η δράστης-πολίτης της Ουκρανίας που ταυτοποιείται ως Ναταλία Βοβκ φέρεται να διέφυγε στην Εσθονία, δήλωσε το κέντρο δημοσίων σχέσεων της FSB.

«Ως αποτέλεσμα των επειγόντων ερευνών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας εξιχνίασε τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, που γεννήθηκε το 1992», τόνισε η FSB. Η ειδική υπηρεσία διαπίστωσε ότι «το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες». Ο δράστης του αναγνωρίστηκε ως υπήκοος της Ουκρανίας, η Ναταλία Βοβκ γεννημένη το 1979.

Η Βοβκ είχε φτάσει στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου 2022, μαζί με την κόρη της Σοφία Σαμπάν, που γεννήθηκε το 2010. «Την ημέρα της δολοφονίας, η Βοβκ με την κόρη της παρευρέθηκαν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Ντάρια Ντούγκινα ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη.

Στις 21 Αυγούστου, μετά από μια τηλεκατευθυνόμενη έκρηξη του αυτοκινήτου Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε η Ντουγκίνα, η Βοβκ και η κόρη της έφυγαν μέσω της περιοχής Πσκοβ στην Εσθονία», ανέφερε η FSB.

Για να σχεδιάσουν τη δολοφονία και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, η Βοβκ και η κόρη της νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στη Μόσχα στο ίδιο κτίριο όπου ζούσε το θύμα. Για να κατασκοπεύσει τη δημοσιογράφο, η εγκληματίας χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο Mini Cooper. Κατά την είσοδό της στη Ρωσία, το όχημα έφερε μια πινακίδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ – E982XH DPR, στη Μόσχα – μια πινακίδα του Καζακστάν 172AJD02 και κατά την έξοδο – μια ουκρανική πινακίδα AH7771IP.

«Τα υλικά της έρευνας έχουν παραδοθεί στην Ερευνητική Επιτροπή», ανέφερε η FSB.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα