ΑΘΗΝΑ
00:26
|
06.05.2024
Οι δύο χώρες συνεχίζουν και τις διαπραγματεύσεις για επέκταση της χρήσης εθνικών νομισμάτων στις διμερείς εμπορικές πληρωμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία μπορεί άμεσα να αρχίσει να δέχεται τις ρωσικές κάρτες πληρωμών Mir, ανέφερε η Indian Deccan Herald το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μόσχα και το Νέο Δελχί συνεχίζουν να συζητούν την επιλογή των διμερών οικονομικών σχέσεων, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η εφημερίδα τόνισε ότι μαζί με την αναγνώριση του συστήματος πληρωμών Mir στην Ινδία, η Ρωσία, με τη σειρά της, είναι πιθανό να λάβει μέτρα για να αρχίσει να δέχεται ινδικές κάρτες πληρωμών RuPay.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στη Μόσχα του Ατζίτ Κουμάρ Ντοβάλ, συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού της Ινδίας, στις 17 και 18 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, είχε συνομιλίες με τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Παρούτσεφ και τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.

Στην παρούσα φάση, οι δύο πλευρές συζητούν επιλογές για την αμοιβαία εφαρμογή των υπηρεσιών διατραπεζικών μεταφορών: την ινδική «Ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών» και το ρωσικό «σύστημα ταχείας πληρωμής». Επιπλέον, όπως σημειώνει η εφημερίδα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για επέκταση της χρήσης εθνικών νομισμάτων στις διμερείς εμπορικές πληρωμές, καθώς και η συζήτηση στο πλαίσιο των BRICS για δημιουργία ενός νέου αποθεματικού νομίσματος.

Το MIR, που σημαίνει «κόσμος» στα ρωσικά, είναι ένα ρωσικό τραπεζικό σύστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017. Με τα τρέχοντα μέτρα απομόνωσης της Ρωσίας, του Ιράν, της Κούβας και άλλων χωρών από το τραπεζικό σύστημα SWIFT από την Δύση, οι πληγείσες χώρες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο οικονομικός αποκλεισμός που επιβάλλει η Δύση.

Η Νότια Κορέα και η Τουρκία έχουν επίσης ενταχθεί στο Mir και αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες επωφελούνται από τις υπηρεσίες του. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν επίσης να ενταχθούν στο σύστημα Mir στο μέλλον. Την περασμένη εβδομάδα το τραπεζικό και ασφαλιστικό τμήμα του υπουργείου Οικονομικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να ενταχθεί στο σύστημα πληρωμών Mir τους επόμενους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα