ΑΘΗΝΑ
13:11
|
18.05.2024
Συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας για 4η εβδομάδα - Μερική αναδίπλωση από τη διοίκηση που καλεί σε διαπραγμάτευση, αλλά με «πυρά» κατά των συνδικαλιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία «Μαλαματίνα» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις 15 απολύσεις και υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης, δήλωσε ότι η διοίκηση έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στο όνομα της «Μαλαματίνα» αλλά και στους εργαζόμενους. «Χωρίς εμάς, δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει η εταιρεία. Όταν πέταξαν στον δρόμο εργαζόμενους μετά από 30 χρόνια δεν μας ενδιαφέρει αν θα βουλιάξει ή όχι η εταιρεία», είπε. «Εμείς θέλουμε να υπάρχει η εταιρεία μαζί με εμάς», πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διάκειται θετικά απέναντι στην έναρξη διαπραγματεύσεων με χρονικό ορίζοντα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα. «Δυστυχώς, οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα που να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης και στο μέλλον. Επιμένουν να υπάρχει τμήμα που οι οδηγοί και οι βοηθοί οδηγοί θα εργάζονται το 50% των εργάσιμων ωρών/ημερών!!! Αυτός ο ανορθολογισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Διοίκηση της επιχείρησης δεν μπορεί να συμφωνήσει να υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων. Αυτοί που εργάζονται το 100% των εργάσιμων ωρών/ημερών και αυτοί που εργάζονται το 50%. Ιδίως όταν στους τελευταίους δόθηκε η δυνατότητα είτε να εργασθούν σε άλλα τμήματα είτε να μπουν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου», αναφέρει η «Μαλαματίνα» στην ανακοίνωσή της.

Ο κ. Φραγγίδης, από την πλευρά του, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες της εταιρείας να πάρουν πίσω τις 15 απολύσεις τις οποίες χαρακτήρισε «παράνομες και καταχρηστικές». Ο ίδιος καταλόγισε ευθύνες στη νέα διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το ιστορικό όνομα της εταιρείας και τους εργαζόμενους. «Από τις μέχρι τώρα κινήσεις της, η διοίκηση δείχνει ότι δεν θέλει να υπάρχει σωματείο, να υπάρχει έλεγχος. Θέλουν να υπογράφουν δίμηνες συμβάσεις και να φέρνουν ανειδίκευτους εργάτες», ανέφερε. Κλείνοντας επισήμανε ότι με πειθαρχία ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι νικηφόρος.

Οι εργαζόμενοι μέχρι 31 Αυγούστου έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την επόμενη Τρίτη θα διοργανωθεί λαϊκή βραδιά για την ενίσχυση της απεργίας και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατουπαλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Λάζαρος Ζελέπης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Δημήτρης Μπρούσας και ο ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Επίσης, παρευρέθηκαν στον χώρο βουλευτές της αντιπολίτευσης και στελέχη από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και συλλογικότητες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα