ΑΘΗΝΑ
04:15
|
18.04.2024
Δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τους περιβαλλοντικούς θεσμούς που κατήργησε ο Μπολσονάρου και να συστήσει υπουργείο Ιθαγενών Λαών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δέσμευσή του να περιορίσει την καταστροφική αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, εξήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Δευτέρα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα.

«Θα βάλουμε ένα τέλος στην παράνομη υλοτομία», είπε ο Λούλα και δεσμεύτηκε να εργαστεί για να σταματήσει την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, η οποία έχει επιταχυνθεί λόγω των πολιτικών του Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου τα τελευταία τρία χρόνια.

«Δεν είναι απαραίτητο να κόψεις ένα δέντρο» στον Αμαζόνιο για να εκτρέφεις βοοειδή ή να φυτέψεις σόγια ή καλαμπόκι, είπε ο αριστερός υποψήφιος, που αποτελεί το φαβορί για τη νίκη στις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου.

Για να περιορίσει την καταστροφή των οικοσυστημάτων του Αμαζονίου, ο Λούλα θα συστήσει ένα υπουργείο Ιθαγενών Λαών και θα αποκαταστήσει τους θεσμούς και τους περιβαλοντικούς κανόνες που καταργήθηκαν από τον Μπολσονάρου, που υπεραμύνεται της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων ακόμη και εντός των εδαφών των αυτόχθονων πληθυσμών.

Το tweet αναφέρει: “Η αποψίλωση και οι πυρκαγιές ξεσπούν στα νότια της πολιτείας της Αμαζονίας. Ο Αμαζόνιος δεν αντέχει ακόμα μία θητεία Μπολσονάρου. Ο Λούλα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εκσυγχρονίσει τις πρακτικές και να διαχειριστεί ορθά το περιβάλλον. Πρέπει να απαλλαγούμε από τη γενοκτονία τώρα!

Για τη μείωση της αποψίλωσης των δασών, ο Λούλα, δεσμεύτηκε επίσης να εφαρμόσει δημόσια προγράμματα για την παροχή πιστώσεων στους αγρότες με χαμηλά επιτόκια, ώστε να ενθαρρύνει τις καλλιέργειες που αναγεννούν το έδαφος και δεσμεύουν άνθρακα.

«Η παράνομη υλοτομία διογκώνεται στη χώρα μας. Η πολιτική Μπολσονάρο στο ζήτημα έχει εντείνει την βία κατά των αυτόχθονων πληθυσμών. Η κακοδιοίκηση συνεχίζει να εξοντώνει τους λαούς που προστατεύουν το μέλλον μας και αγωνίζονται γι’ αυτό», δήλωσε η Σόνια Γκουαγαχάρα, μια ιθαγενής που είναι υποψήφια βουλευτής του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSOL).

«Δείτε σε τι έχει μεταμορφώσει ο Μπολσονάρο τη Βραζιλία… Για άλλη μια φορά, απειλούμαστε από το μίσος που προωθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν θέλουμε η βία να κυβερνήσει αυτή τη χώρα!», πρόσθεσε.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ούτε θύματα, ούτε ζημιές από σεισμό 6,4 Ρίχτερ στη Δυτική Ιαπωνία

Πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Έκλεισε αεροδρόμιο-Ποτάμια οι δρόμοι

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ξεκίνησε στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα