ΑΘΗΝΑ
16:45
|
19.04.2024
Άνδρας άνοιξε πυρ προς το εσωτερικό σπιτιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το 9χρονο κορίτσι και να τραυματισθούν ένας άνδρας και μια γυναίκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα εννιάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του μετά από πυροβολισμό στο Λίβερπουλ, καθώς ένας άνδρας φέρεται να πυροβόλησε με όπλο σε ένα σπίτι στη λεωφόρο Κίνγκσχιθ στο Νταβκοτ στις 22:00 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα.

Το κορίτσι πυροβολήθηκε στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ ένας άνδρας έφερε επίσης τραύματα από πυροβολισμούς στο σώμα του και μια γυναίκα πυροβολήθηκε στο χέρι.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ έχει βάλει κλοιό καθώς οι αστυνομικοί κυνηγούν τον ένοπλο δράστη. Η βοηθός αρχιφύλακας Τζένι Σίμς είπε ότι ο πυροβολισμός ήταν «πραγματικά σοκαριστικός».

«Κανένας γονέας δεν πρέπει ποτέ να υποστεί την απώλεια ενός παιδιού σε αυτές τις τρομερές συνθήκες», πρόσθεσε. «Αυτό το έγκλημα είναι αποτρόπαιο και οι κοινότητές μας πρέπει να εμφανιστούν και να μας πουν ποιος είναι υπεύθυνος.

Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων είπε ότι οι πλησιέστεροι συγγενείς του κοριτσιού έχουν ενημερωθεί και «υποστηρίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς οικογενειακούς συνδέσμους».

Επίσης, είπε ότι οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς, ενώ έρευνες διενεργούνται από σπίτι σε σπίτι, όπως και ιατροδικαστικές έρευνες.

Ο βουλευτής των Εργατικών του Δυτικού Ντέρμπι, Ίαν Μπερν, του οποίου η εκλογική περιφέρεια περιλαμβάνει τον δρόμο όπου έλαβε χώρα το συμβάν, είπε ότι οι κάτοικοι «όλοι αγωνίζονται να το επεξεργαστούν ως κοινότητα».

Είπε ότι θα ζητούσε από τους ψηφοφόρους του να «βοηθήσουν την αστυνομία και να τους δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες».

Η δήμαρχος του Λίβερπουλ Τζόαν Άντερσον είπε ότι πρόκειται για μια «αποτρόπαια πράξη κακού» και προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες να «εμφανιστεί», προσθέτοντας: «Τα όπλα δεν έχουν θέση στις κοινότητές μας».

Μια γυναίκα που μένει κοντά, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι ο πυροβολισμός την έκανε να ανησυχεί για τα δικά της παιδιά.

«Είναι καταστροφικό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», είπε στους δημοσιογράφους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα