ΑΘΗΝΑ
17:00
|
26.04.2024
Οι προτάσεις αφορούν ρυθμίσεις πάνω στο σχέδιο της «τελικής συμφωνίας» που τους πρότεινε πριν μερικές βδομάδες η ΕΕ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΠΑ και Ιράν ανακοίνωσαν απόψε πως έχουν ανταλλάξει προτάσεις για ρυθμίσεις πάνω στο σχέδιο της «τελικής συμφωνίας» που τους πρότεινε πριν μερικές βδομάδες η ΕΕ που μεσολάβησε στις πολύμηνες έμμεσες διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μίας συμφωνίας στη βάση εκείνης που είχε υπογραφεί το 2015 από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία) και την ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ διαβίβασαν στην ΕΕ την απάντησή τους στο σχέδιο συμφωνίας, λέγοντας: «Λάβαμε τα σχόλια του Ιράν επί του προτεινόμενου από την ΕΕ τελικού κειμένου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εξέτασή μας των εν λόγω σχολίων έχει ολοκληρωθεί τώρα. Απαντήσαμε στην ΕΕ σήμερα».

Νωρίτερα απόψε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έλαβε μια απάντηση από τις ΗΠΑ σε σχέση με τις «προσαρμογές» που ζήτησε στην πρόταση συμφωνίας που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.

«Σήμερα το απόγευμα, το Ιράν έλαβε την αμερικανική απάντηση μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσεκτική εξέταση της απάντησης έχει αρχίσει στην Τεχεράνη» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Νάσερ Κανανί, προσθέτοντας:

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα διαβιβάσει τη γνώμη της στην ΕΕ, ως συντονίστρια των συνομιλιών για το πυρηνικό θέμα, μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασής της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα