ΑΘΗΝΑ
00:02
|
05.05.2024
Λόγω βλάβης ενός τρένου από το Καλαί προς το Φόλκεστοουν, έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στη σήραγγα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης μετά από βλάβη ενός τρένου από το Καλαί προς το Φόλκεστοουν.

Φωτογραφικά πλάνα που προέκυψαν δείχνουν τους επιβάτες του Eurotunnel Le Shuttle να εκκενώνουν τη κεντρική σήραγγα μέσω μιας σήραγγας υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης αφού πρώτα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Τελικά μεταφέρθηκαν σε ένα τρένο αντικατάστασης και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό Φόλκεστοουν στο Κεντ.

Η Le Shuttle είπε ότι οι συναγερμοί του τρένου έκλεισαν και αυτό έπρεπε να διερευνηθεί.

«Η σήραγγα υπηρεσίας ήταν τρομακτική», είπε η Σάρα Φέλοους, 37 ετών, από το Μπέρμιγχαμ στο πρακτορείο ειδήσεων της PA μετά το περιστατικό το βράδυ της Τρίτης. «Ήταν σαν μια ταινία καταστροφής. Απλώς περπατούσες στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συνέβαινε. Όλοι έπρεπε να μείνουμε κάτω από τη θάλασσα σε αυτή τη μεγάλη ουρά. Υπήρχε μια γυναίκα που έκλαιγε στο τούνελ, μια άλλη γυναίκα που έπαθε κρίση πανικού που ταξίδευε μόνη».

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στην PA: «Πολλοί άνθρωποι «φρικάραν» επειδή ήταν κάτω στη σήραγγα εξυπηρέτησης, είναι λίγο περίεργο… Ήμασταν κολλημένοι εκεί κάτω για τουλάχιστον πέντε ώρες».

Η Le Shuttle, η οποία μεταφέρει οχήματα μέσω της σήραγγας, ανέφερε αρχικά στο Twitter ότι ένα τρένο είχε χαλάσει, αλλά αργότερα πρόσθεσε στο BBC ότι ένα τρένο δεν είχε όντως χαλάσει, αλλά οι συναγερμοί σήμαιναν ότι χρειάζονταν έρευνες.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στις 20:22 ώρα Βρετανίας «σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας και ως μέτρο άνεσης», είπε η Le Shuttle.

Ένας επιβάτης επικοινώνησε με το BBC πριν από τις 17:45 λέγοντας ότι ήταν στο τρένο που είχε σταματήσει. Ο επιβάτης παραπονέθηκε για κακή επικοινωνία, με το ηχοσύστημα Tannoy να μην λειτουργεί σωστά.

Ένας επιβάτης μοιράστηκε μια φωτογραφία από το εσωτερικό του τρένου φορτίου που τον παρέλαβε

Ένας άλλος ταξιδιώτης έγραψε στο Twitter ότι οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο τρένο και ότι οδηγούνταν έξω με τα πόδια.

Ο εκπρόσωπος της Le Shuttle είπε αργότερα ότι η κίνηση των επιβατών ήταν μικρή στην πλευρά του Φόλκεστοουν. Ωστόσο, οι πελάτες που ταξίδευαν από το Καλαί συμβουλεύτηκαν να μην ταξιδέψουν στον τερματικό σταθμό το βράδυ της Τρίτης.

«Λόγω της προηγούμενης βλάβης του τρένου, σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδέψετε στον τερματικό σταθμό απόψε», πρόσθεσε ο Le Shuttle.

Η υπηρεσία μεταφέρει επιβάτες και τα οχήματά τους μεταξύ Φόλκεστοουν και Καλαί.

Με 37,9 χιλιόμετρα (23,5 μίλια), έχει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα από οποιαδήποτε άλλη σήραγγα στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα