ΑΘΗΝΑ
03:07
|
05.05.2024
Η αποστράγγιση ποταμού έφερε στο φως πατημασιές των προϊστορικών ζώων ηλικίας 113 εκατομμυρίων ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ίχνη δεινοσαύρων που χρονολογούνται πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια, ήρθαν στο φως στο κρατικό πάρκο Dinosaur Valley στο Γκλεν Ρόουζ, νοτιοδυτικά του Ντάλας.

Το νέο εύρημα που ενθουσίασε επιστήμονες και κοινό προέκυψε καθώς λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, κατέβηκε δραματικά η στάθμη των υδάτων σε ποτάμι που διασχίζει το Πάρκο και προστάτευε έως τώρα τα ίχνη, κάτω από στρώματα ιζημάτων που καλύπτονταν από νερό.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Τμήματος Πάρκων και Άγριας Ζωής της Πολιτείας του Τέξας, τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν προέρχονται από έναν Ακροκανθόσαυρο, προϊστορικό ζώο που εκτιμάται πως είχε ύψος 5 μέτρων και ζύγιζε σχεδόν επτά τόνους. Ο Σαυροποσειδώνας, του οποίου ίχνη βρέθηκαν επίσης, εκτιμάται πως με τον μακρύ λαιμό του έφθανε σε ύψος τα 18 μέτρα και ζύγισε περίπου 44 τόνους.

Η συναρπαστική ανακάλυψη, σύμφωνα με τις αρχές δεν θα κρατήσει για πολύ. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή αναμένεται να ανεβάσουν την στάθμη των υδάτων και τα ίχνη θα κρυφτούν ξανά κάτω από στρώματα ιζήματος και νερό, καλά προστατευμένα από τις φυσικές συνθήκες και τη διάβρωση, έως την επόμενη φορά που θα έρθουν στο φως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα