ΑΘΗΝΑ
12:06
|
19.05.2024
Η δήλωση φέρεται να έγινε από τον Θεμιστοκλή Δεμίρη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την έγκριση του διορισμού του ως νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που διεξάχθηκε με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως «κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις.

Όπως αναφέρεται, ερωτηθείς εάν παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης απάντησε ότι «έχω τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο διορισμός του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εγκρίθηκε από την Επιτροπή μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε εκφράσει αρνητική γνώμη και καταψήφισε την υποψηφιότητά του.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής την 29η Ιουλίου είχε υποστηρίξει ότι κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ, να διαβιβαστούν στη βουλή τα ονόματα και οι υποθέσεις των 15.000 προσώπων που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «το πιο σημαντικό είναι, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και μέλος της Επιτροπής Χάρης Καστανίδης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε ότι «Πριν παρέλθει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τις απαντήσεις που έδωσε ο προτεινόμενος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κ. Δεμίρης σχετικά με την παρακολούθηση πιθανόν και αυτήν τη στιγμή πολιτικών προσώπων», ζητώντας να προηγηθεί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να προσέλθει εκ νέου και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα