ΑΘΗΝΑ
04:18
|
19.05.2024
«Οι αθώοι πληρώνουν το τίμημα του πολέμου», λέει ο Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, που δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, αποκαλώντας την «αθώο θύμα».

«Σκέφτομαι το φτωχό κορίτσι που ανατινάχτηκε από μια βόμβα που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της στη Μόσχα. Οι αθώοι πληρώνουν το τίμημα του πολέμου», ανέφερε ο ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μιλώντας σήμερα στο Βατικανό, σε ομάδα παιδιών και εφήβων από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στην Ιταλία.

Ο πάπας ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα έστρεψε τις σκέψεις του στη Ρωσία και την Ουκρανία. «Προσεύχομαι, η Μητέρα του Θεού, να ρίξει το βλέμμα της στις δύο αγαπημένες χώρες και να τις οδηγήσει στην ειρήνη που όλοι χρειαζόμαστε τόσο απελπισμένα», είπε.

Ο ποντίφικας καταδίκασε, για ακόμα μια φορά όσους βγάζουν χρήματα πουλώντας όπλα. «Είναι εγκληματίες που σκοτώνουν την ανθρωπότητα», τόνισε, υπενθυμίζοντας και άλλες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Υεμένη και τη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα