ΑΘΗΝΑ
18:00
|
02.05.2024
Καταστροφές σε πλήθος κατοικιών και επιχειρήσεων της Πτολεμαΐδας από την χθεσινή έντονη βροχόπτωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντας προκειμένου χωρίς χρονοκαθυστερηση να διατεθεί εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό για την βοήθεια στους πληγέντες και ταυτόχρονα να υπάρξουν αποζημιώσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που πλημμύρησαν οι κατοικίες και τα καταστήματα τους.

Σύμφωνα με το kozan.gr, οι καταστροφές σε πλήθος επιχειρήσεων της περιοχής, κυρίως της πόλης της Πτολεμαΐδας, τόσο σε υποδομές και εξοπλισμό, όσο και σε προϊόντα και προμήθειες είναι μεγάλες. Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως ενδεικτικά, το 10% των καταστημάτων-μελών του εμπορικού συλλόγου, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, κάποιες από τις οποίες σημαντικές λόγω πλημμυρισμένων υπόγειων χώρων αποθήκευσης προϊόντων.

Ζημιές καταγράφονται και σε αρκετά καταστήματα εστίασης, στα οποία έχουν καταστραφεί μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων πρώτων υλών. Από την μανία της έντονης βροχόπτωσης δεν γλίτωσαν και τα κομμωτήρια, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να πλήττουν και αυτόν τον κλάδο.

Όλη τη νύχτα της Δευτέρας κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Δήμου Εορδαίας εργάζονταν για τον περιορισμό των συνεπειών, όμως η κακοκαιρία άφησε έντονο το αποτύπωμα της. Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες της περιοχής αγωνιούν για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, καθώς προβλέπεται ότι τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν συνέχεια.

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο όπου μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα υπόγεια ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα