ΑΘΗΝΑ
07:53
|
18.05.2024
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τον Σεπτέμβρη κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τετράωρη στάση εργασίας συνεχίζουν αύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τον αγώνα τους για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι «εξαντλείται πλέον και το καλοκαίρι, αλλά οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσεων παραμένουν στις γραφειοκρατικές καλένδες των υπουργείων».

Όπως σημειώνουν, στο προηγούμενο διάστημα ανέστειλαν προγραμματισμένες απεργίες «ευελπιστώντας ότι θα εκτιμηθεί η στάση μας και θα δοθούν οι ανάλογες λύσεις. Η κατάσταση όμως παραμένει αμετάβλητη και η αγανάκτηση των εργαζομένων έχει κορυφωθεί».

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της πόλης και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία, «δίνοντας λύσεις και υλοποιώντας τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουμε λάβει».

Τέλος, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εξαγγέλλουν την κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεών τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν.

Πάντως, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ, στη διάρκεια της αυριανής κινητοποίησης, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει και η υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα