ΑΘΗΝΑ
07:39
|
25.04.2024
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε έναν δύσκολο χειμώνα, ωστόσο υποστήριξε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σε συνέντευξή του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF  ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτό θα είναι δύσκολο και ότι «θα πληρώσουμε ένα τίμημα» για την υποστήριξη προς το Κίεβο.

Ο Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος. «Θα πληρώσουμε ένα τίμημα για την υποστήριξή μας στην Ουκρανία ως συνέπεια των κυρώσεων και φυσικά του γεγονότος ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην υποστήριξή μας», δήλωσε στη συνέντευξη.

Οι συνέπειες της υποστήριξης προς την Ουκρανία, η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια, θα επηρεάσουν «όχι μόνο τον στρατιωτικό τομέα αλλά και τις βιομηχανίες. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή», υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ. «Ως ΝΑΤΟ, έχουμε δύο ρόλους: πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, έναν στενό συνεργάτη. Το άλλο καθήκον είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, πρόσθεσε.

«Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με άλλους ηγέτες της Συμμαχίας στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε υποστήριξη», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας την σημαντική συμβολή της Γερμανίας και εκφράζοντας την ελπίδα η γερμανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προέτρεψε την Δύση «να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα μιας αποδεκτής έκβασης του πολέμου για την Ουκρανία», τονίζοντας ότι το «καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη».

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια δολάρια (8,05 δισεκατομμύρια ευρώ) σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, με την συμμαχία να συνεχίζει την υποστήριξη, όπως ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ στα τέλη Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα