ΑΘΗΝΑ
01:25
|
10.05.2024
Η Γερμανία κινδυνεύει να πάθει... Βενεζουέλα καθώς η κρίση στην αγορά φυσικού αερίου απειλεί με ελλείψεις χαρτιού υγείας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή χαρτιού υγείας στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Μάρτιν Κρένγκελ, αντιπρόεδρο της ένωσης χαρτοβιομηχανίας της χώρας, Die Papierindustrie.

«Εξαρτόμαστε ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο για την παραγωγή χαρτιού υγείας. Χωρίς αυτό, δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε ασφάλεια εφοδιασμού», προειδοποίησε ο Κρένγκελ σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της γερμανικής ένωσης χαρτοβιομηχανίας με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Χαρτιού Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Die Papierindustrie, κάθε Γερμανός πολίτης χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 134 ρολά χαρτιού υγείας ετησίως. «Στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους αυτό το σημαντικό αγαθό», τόνισε ο Κρένγκελ.

Τον περασμένο μήνα, η Βαυαρική Ένωση Χαρτιού προειδοποίησε ότι η λειτουργία εργοστασίων χαρτιού μπορεί να καταστεί ασύμφορη εάν αναγκαστούν να εργαστούν με μειωμένες δυνατότητες λόγω ελλείψεων φυσικού αερίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα