ΑΘΗΝΑ
03:20
|
19.05.2024
Η ακρίβεια έχει γονατίσει τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Ξεκινούν απεργίες καθώς η εταιρία, που είχε πέρσι κέρδη 758 εκατ. λιρών, αρνείται να δώσει αυξήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία ξεκινούν αύριο (Παρασκευή) στα Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail) του Ηνωμένου Βασιλείου πάνω από 115.000 εργαζόμενοι επαναλαμβάνοντας τον απεργιακό τους αγώνα την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 8 και στις 9 Σεπτεμβρίου ζητώντας αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς τους καθώς ο πληθωρισμός τον Ιούλιο ξεπέρασε το 10% και η διοίκηση προσφέρει αύξηση μόλις 2%.

Αυτό ενώ πέρσι τα Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail) έβγαλαν κέρδη ύψους 758 εκατομμυρίων λιρών και μοίρασαν στους μετόχους 400 εκατομμύρια λίρες.

Την απόφαση για κινητοποιήσεις πήραν πριν μερικές βδομάδες τα μέλη του συνδικάτου που ενέκριναν την πρόταση για απεργίες κατά 97,6%.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CWU Ντέιβιντ Γουάρντ εξήγησε πως οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι έχουν γονατίσει από την ακρίβεια και την σημαντική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης αλλά και από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. 

«Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι και ενωμένοι να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς αυξήσεις. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία χώρα όπου τα αφεντικά παίρνουν δισεκατομμύρια από τα κέρδη και οι υπάλληλοί τους καταφεύγουν ,λόγω φτώχειας, στις τράπεζες τροφίμων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα