ΑΘΗΝΑ
00:42
|
10.12.2022
Έως και 66.000 βαρέλια πετρελαίου εξάγονται καθημερινά, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, λένε Δαμασκός και Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 66.000 βαρέλια πετρελαίου εξάγονται καθημερινά από την Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα διυπηρεσιακά αρχηγεία συντονισμού Ρωσίας και Συρίας.

«Σύμφωνα με το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων της Συρίας, οντότητες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξάγουν παράνομα έως και 66.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, που αντιπροσωπεύουν το 80% της ημερήσιας παραγωγής της χώρας. Η κλοπή πετρελαίου από την Ουάσιγκτον έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Εξαιτίας αυτού η ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα παραμένει δύσκολη, εκατομμύρια Σύροι αντιμετωπίζουν ελλείψεις ενέργειας, τροφής και νερού και έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης», σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στο κανάλι της στο Telegram.

«Η Ρωσία και η Συρία καταδικάζουν σθεναρά τη λεηλασία των φυσικών πόρων που ανήκουν στον συριακό λαό από τις χώρες κατοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο λαός της Συρίας ανησυχεί για αυτή την άνευ προηγουμένου κλοπή πετρελαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να λάβει ισχυρά μέτρα για την καταστολή του λαθρεμπορίου συριακού πετρελαίου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το αρχηγείο συντονισμού.

Η Δαμασκός κατηγορεί τακτικά την Ουάσιγκτον για λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε στις 21 Αυγούστου ότι ο αμερικανικός στρατός μετέφερε 137 τανκς με πετρέλαιο από περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές ομάδες στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Ανόητη απόφαση» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει ο Πούτιν

Συνάντηση Gazprom – Ερντογάν

Βουλγαρία: Διακοπή λειτουργίας αντιδραστήρα λόγω διαρροής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα