ΑΘΗΝΑ
05:42
|
06.05.2024
Οι νομοθέτες θα φτάσουν στο νησί σήμερα και αύριο θα συναντήσουν την πρόεδρο της Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα Αμερικανών βουλευτών πρόκειται να φτάσει στην Ταϊβάν απόψε, όπως μετέδωσε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων του νησιού, σηματοδοτώντας την τέταρτη τέτοια επίσκεψη αυτό το μήνα, παρά τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα ταξίδια.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν δεν κατονόμασε τους βουλευτές αρκούμενο να επισημάνει ότι θα φτάσουν στο νησί με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι και θα συναντήσουν την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, αύριο Παρασκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «σημαντικοί προσκεκλημένοι» θα φτάσουν αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο Σονγκσάν. Δεν έδωσε λεπτομέρειες και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως το νησί θα αρχίσει να αναπτύσσει αμυντικά συστήματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το επόμενο έτος, μετά την κυκλοφορία βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζονται Ταϊβανέζοι στρατιώτες να πετούν πέτρες σε κινεζικό drone σε ένα φυλάκιο κοντά στις ακτές τις ηπειρωτικής Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα