ΑΘΗΝΑ
02:35
|
20.04.2024
Τον Ιανουάριο οι μέσοι λογαριασμοί ενέργειας στη χώρα προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 5.000 λίρες (5.909 ευρώ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε αύξηση 80% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε μια δραματική επιδείνωση της κρίσης του κόστους ζωής πριν από τον χειμώνα, καθώς η χώρα αναμένει την εκλογή του νέου πρωθυπουργού.

Η ρυθμιστική αρχή Ofgem δήλωσε σήμερα ότι το ανώτατο όριο τιμών ενέργειας, το οποίο καθορίζει τις τιμές για τους καταναλωτές που δεν βρίσκονται σε σταθερή συμφωνία με τον προμηθευτή τους, θα αυξηθεί τον Οκτώβριο κατά μέσο όρο στις 3.549 λίρες (4.194 ευρώ) ετησίως από τις 1.971 λίρες (2.329 ευρώ). Τα χειρότερα αναμένεται να έρθουν τον Ιανουάριο, όταν η Ofgem θα επικαιροποιήσει το πλαφόν της, με τους μέσους λογαριασμούς να προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 5.000 λίρες (5.909 ευρώ).

«Η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη αύξηση των παγκόσμιων τιμών χονδρικής του φυσικού αερίου, οι οποίες άρχισαν να αυξάνονται καθώς ο κόσμος ‘ξεκλείδωσε’ από την πανδημία του κορονοϊού και έχουν οδηγηθεί ακόμη υψηλότερα, σε επίπεδα ρεκόρ από τη Ρωσία που διακόπτει σταδιακά τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε η Ofgem.

Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ήδη σε διψήφιο ποσοστό και προβλέπεται να φτάσει το 13% τους επόμενους μήνες λόγω των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας. Ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1982, με τις εργατικές κινητοποιήσεις να αυξάνονται και η χώρα προβλέπεται να εισέλθει σε ύφεση αργότερα φέτος. Ο σχεδόν διπλασιασμός του ενεργειακού ανώτατου ορίου των τιμών πιθανότατα θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ενεργειακή φτώχεια, αναγκάζοντάς τους να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης ή φαγητού, σύμφωνα με ειδικούς.

«Γνωρίζουμε τον τεράστιο αντίκτυπο που θα έχει αυτή η αύξηση του ανώτατου ορίου τιμών στα νοικοκυριά σε όλη τη Βρετανία και τις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει τώρα να λάβουν οι καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής της Ofgem, Jonathan Brearley. «Μιλάω τακτικά με τους πελάτες και ξέρω ότι τα σημερινά νέα θα είναι πολύ ανησυχητικά για πολλούς», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα