ΑΘΗΝΑ
14:31
|
25.04.2024
Αναμένει την πρόκληση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε πρόσκληση από τη Βόρεια Κορέα για να επισκεφθεί την απομονωμένη χώρα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο KBS.

«Θα πάω εκεί μόλις με καλέσουν. Λέω ότι πρέπει να με καλέσουν. Δεν θα αρνηθώ», ανέφερε το KBS σύμφωνα με το KBS σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν η πρώτη από έναν πάπα στην απομονωμένη χώρα, η οποία δεν επιτρέπει τη μόνιμη εγκατάσταση ιερέων εκεί. Λίγα είναι γνωστά για το πόσοι από τους πολίτες της είναι Καθολικοί ή πώς ασκούν την πίστη τους.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος είναι καθολικός, προέτρεψε τον Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι μια επίσκεψη του Πάπα στην Πιονγκγιάνγκ θα βοηθούσε στην οικοδόμηση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

Όταν συνάντησε τον Πάπα το 2018, ο Μουν μετέδωσε μια προφορική πρόσκληση στον Φραγκίσκο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά το Βατικανό περιμένει ακόμη γραπτή πρόσκληση.

Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι του Βατικανού δήλωσαν ότι ο Πάπας, ο οποίος έχει κάνει πολλές εκκλήσεις για προσέγγιση μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, θα μπορούσε να εξετάσει ένα τέτοιο ταξίδι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εάν μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση της ειρήνης.

Πέρυσι, ο Μουν συνάντησε ξανά τον Πάπα και του έδωσε έναν σταυρό από συρματοπλέγματα από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο πλευρές. Και πάλι προέτρεψε τον πάπα να επισκεφθεί τον βορρά.

Το σύνταγμα της Βόρειας Κορέας εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, εφόσον δεν υπονομεύει το κράτος.

Αλλά πέρα από μια χούφτα ελεγχόμενων από το κράτος τόπους λατρείας – συμπεριλαμβανομένης μιας καθολικής εκκλησίας στην πρωτεύουσα, την Πιονγκγιάνγκ – δεν επιτρέπεται καμία ανοιχτή θρησκευτική δραστηριότητα και οι αρχές έχουν επανειλημμένα φυλακίσει ξένους ιεραπόστολους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα