ΑΘΗΝΑ
13:30
|
19.05.2024
«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», υποστήριξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. «Η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», υποστήριξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα Βουλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την υπόθεση των υποκλοπών, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουρέλιασε το Σύνταγμα προβλέποντας ότι θα έχει ένα αργό βασανιστικό τέλος.

«Το project επανεκλογής δεν το κρίνω, περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη μια «φούσκα» που έσκασε, και τον ίδιο «εξευτελισμένο» και «ένοχο», καταλογίζοντάς του τον ερντογανισμό και τον ορμπενισμό της χώρας, όπως επίσης μια νέα ολιγαρχική λεηλασία και τη θέσπιση καθεστώτος απολυταρχίας, το οποίο νομιμοποιήθηκε εξ αριστερών από τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά. «Η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα», αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού ως «αποχαιρετιστήρια».

«Έχετε οικογενειακή παράδοση, ό,τι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μιλάμε για το ελληνικό Watergate, έτσι το χαρακτηρίζει η Washington Post».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν από το 2015, ωστόσο ανέφερε πως δεν τον παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΕΥΠ, αλλά η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), με τα στοιχεία να έχουν καταγραφεί  σε δικογραφία ισπανικών δικαστηρίων τον Οκτώβριο του 2020

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, σε σχετική τους συνομιλία, του είχε πει πως  «Δεν παρακολουθώ Έλληνες πολίτες παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που ήταν στο στόχαστρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα