ΑΘΗΝΑ
07:52
|
10.12.2022
Στην πρωτεύουσα Σκόπια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά και την παροχή θέρμανσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε, χθες Πέμπτη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου σε εθνικό επίπεδο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα στην πρωτεύουσα Σκόπια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά και την παροχή θέρμανσης, εν μέσω της διογκούμενης ενεργειακής κρίσης.

Η αρμόδια επιτροπή που καταγράφει τα δεδομένα των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης θα παρακολουθεί, θα αναλύει και θα αξιολογεί την κατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της Ενεργειακής Υπηρεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μπαϊράμ Ρετζέπι, δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση απειλούν ιδιαίτερα τους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας και της παραγωγής. Τόνισε δε, ότι η φετινή χρονιά μπορεί να κλείσει με διψήφιο πληθωρισμό στη χώρα, ως αποτέλεσμα ενεργειακών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα δεν έχει επί του παρόντος προβλήματα με την παροχή φυσικού αερίου και αυτή τη στιγμή η τροφοδοσία γίνεται με περίπου 1,1 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα το μεγαλύτερο μέρος των οποίων χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το υπόλοιπο για βιομηχανία.

«Ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε διακοπές από περιφερειακούς προμηθευτές, όπως η Gazprom, και καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για να βρούμε άλλες εναλλακτικές λύσεις εφοδιασμού», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα