ΑΘΗΝΑ
11:28
|
03.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Τουρκία θα αναπτύξει τις σχέσεις με τους γείτονές της «σε ένα πλαίσιο που δεν υπόκειται σε κυρώσεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας δήλωσε σήμερα πως οι ανησυχίες για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες που συνεργάζονται με ρωσικές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις «δεν έχουν νόημα», παρά την πρόσφατη προειδοποίηση των ΗΠΑ.

Η Τουρκική Ένωση Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι έλαβε επιστολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Αντεβάλε Αντεγιέμο, προειδοποιώντας ότι οι τουρκικές εταιρείες που συναλλάσσονται με ρωσικές οντότητες που βρίσκονται υπό το καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων διακινδυνεύουν να υποστούν συνέπειες.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπάτι, δήλωσε σήμερα σε αναρτήσεις του στο Twitter ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τους γείτονές της, ιδιαίτερα στον τουρισμό, «σε ένα πλαίσιο που δεν υπόκειται σε κυρώσεις».

«Δεν έχει νόημα μια επιστολή που διαβιβάζεται σε τουρκικούς επιχειρηματικούς ομίλους να προκαλεί ανησυχία στους επιχειρηματικούς μας κύκλους», ανέφερε ο Νεμπάτι, προσθέτοντας ότι είναι «ικανοποιημένος» που βλέπει ότι οι ΗΠΑ «προσκαλούν τις επιχειρήσεις τους να επενδύσουν στην οικονομία μας».

«Η Τουρκία είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας του κόσμου. Ο επιχειρηματικός μας κόσμος πρέπει να αισθάνεται τη δύναμη του κράτους δίπλα του ανά πάσα στιγμή», υποστήριξε, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να εξισορροπήσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και τις διεθνείς σχέσεις της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας, όπου οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν περαιτέρω τους διμερείς δεσμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα