ΑΘΗΝΑ
11:03
|
08.06.2026
Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδάκια. Τις βόμβες φαίνεται πως έριξε αεροσκάφος της αιθιοπικής πολεμικής αεροπορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο τουλάχιστον επτά αμάχων (τα τρία παιδιά) προκάλεσε νωρίς σήμερα το απόγευμα αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα της βόρειας αιθιοπικής επαρχίας Τικγκράι, Μέκελε, αυξάνοντας περαιτέρω τις ενδείξεις για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο ανάμεσα στον αιθιοπικό ομοσπονδιακό στρατό και το ένοπλο κίνημα της επαρχίας, TPLF στην αρχή της βδομάδας.

 Μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς επέρριψαν την ευθύνη στην αιθιοπική πολεμική αεροπορία  τονίζοντας πως πρώτα ακούστηκαν οι εκρήξεις και μετά αντιαεροπορικά πυρά από περιοχές της πόλης.

Τον Ιανουάριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αιθιοπικού στρατού βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων αμάχων στο Ντεντεμπιτ της επαρχίας Τιγκράι προκαλώντας το θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 30.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Δέκα νεκροί σε ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Πολλοί νεκροί και τραυματίες, καταστροφές σε κτίρια και συναγερμός για τσουνάμι (upd)

64 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο

Τη νίκη του στις εκλογές της Αρμενίας ανακήρυξε ο Πασινιάν-«Ικανοποιημένες» οι Βρυξέλλες  

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα