ΑΘΗΝΑ
22:21
|
18.05.2024
Ο υπουργός Άμυνας Ιβάν Βελάσκεθ ανακοίνωσε την αναστολή των βομβαρδισμών σε ένοπλες αντάρτικες ομάδες εφόσον υπάρχει άμαχος πληθυσμός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Ιβάν Βελάσκεθ, ανακοίνωσε την Πέμπτη την αναστολή των βομβαρδισμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον αντάρτικων ομάδων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του άμαχου πληθυσμού ή για τις οποίες υπάρχει γνώση της παρουσίας ανηλίκων.

«Οι ανήλικοι που στρατολογούνται από ένοπλες αντάρτικες οργανώσεις είναι θύματα. Επομένως, οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα θύματα. Η ζωή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι του θανάτου, δεν μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του άμαχου πληθυσμού και αυτών των ανηλίκων που στρατολογούνται βίαια. Αυτές οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να σταματήσουν. Οι βομβαρδισμοί πρέπει να ανασταλούν», είπε ο Βελάσκεθ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, πριν από μια στρατιωτική επιχείρηση, οι ένστολοι πρέπει να εξετάσουν πόσο βιώσιμη είναι η επέμβαση μέσω της υπηρεσίας πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε, οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον ενόπλων αντάρτικων ομάδων προκάλεσαν αρκετές απώλειες αμάχων και ανηλίκων για αυτό και επικρίθηκαν από τη στιγμή που αρκετοί βομβαρδισμοί είχαν ως παράπλευρες απώλειες πολίτες ή παιδιά που στρατολογήθηκαν από αυτές τις ομάδες.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), μια επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ανήλικοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα