ΑΘΗΝΑ
19:00
|
02.06.2024
Απόψε ο πρωθυπουργός παραθέτει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού γερουσιαστή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία είναι «η μεγαλύτερη απειλή» για την Ανατολική Μεσόγειο τόνισε στην ομιλία του κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ο προεδρεύων της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής γερουσίας Μπομπ Μενέντες.

Εικόνα

Αναφέροντας ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να εγκριθεί από το αμερικανικό κογκρέσο η αναβάθμιση των τουρκικών  F-16 ο Μενέντεζ ξεχώρισε τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά  τονίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να δεχθεί αυτές τις πρακτικές.

mitsotakis-menendez__1_

«Κανένα καλύτερο μέρος δε θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δε μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας και τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας» πρόσθεσε ο Μενέντεζ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μενέντεζ τόνισε μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα γίνει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

«Χαρά μου να σε καλωσορίζω πάλι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την βράβευσή σου από το ΕΚΠΑ. Είναι σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο, αλλά επίσης για εσένα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «πολλά ακόμα να κάνουμε μαζί: όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά οικονομικά, εκπαιδευτικά».

Ο Μητσοτάκης επαίνεσε τον παριστάμενο Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη εκφράζοντας ανυπομονησία για τη συνέχιση της «καταπληκτικής μας συνεργασίας».

Απόψε ο πρωθυπουργός παραθέτει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μπομπ Μενέντεζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΣΥ: Με στάση εργασίας απαντούν οι γιατροί στις κυβερνητικές απειλές

Μπλακ άουτ στα νότια προάστια της Αττικής

Κασσελάκης: Αύριο από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες του

Πέμπτη φορά γαμπρός στα 93 του, ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα