ΑΘΗΝΑ
09:22
|
24.04.2024
Μια μέρα μετά τον ακρωτηριασμό καθαρίστριας στο «Αγλαΐα Κυριακού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικό θάνατο βρήκε, σήμερα το πρωί, ένας 45χρονος άνδρας σε επιχείρηση στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που αναφέρει το cretalive.gr, ο άτυχος άνδρας, μηχανολόγος στο επάγγελμα και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, χτυπήθηκε από ένα βαρύ κομμάτι σωλήνα, σε επιχείρηση κατασκευής συστημάτων αφαλάτωσης νερού.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο 45χρονος είχε έρθει από την Αθήνα, προκειμένου να γίνουν κάποιοι έλεγχοι. Στην διάρκεια μια δοκιμής, ο σωλήνας, σε σχήμα Π και με βάρος περίπου 100 κιλά, που βρισκόταν σε κοντέινερ, έφυγε – άγνωστο πώς – από την θέση του και χτύπησε με σφοδρότητα τον άτυχο άνδρα, ενώ στην συνέχεια εκτοξεύθηκε σε μεγάλη απόσταση, για να σταματήσει σε ένα σταθερό αντικείμενο.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ αλλά οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, καθώς ο 45χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβη κλιμάκιο της αστυνομίας, προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, αλλά και κλιμάκιο του ΠΑΜΕ.

Εργατικό ατύχημα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Το τραγικό γεγονός στο Ηράκλειο, έρχεται μια μέρα μετά από ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όταν ακρωτηριάστηκε το χέρι καθαρίστριας στα πλυντήρια του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η εργαζόμενη εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού έχασε το χέρι της στην προσπάθειά της να τραβήξει ένα σεντόνι που είχε μπει στραβά στο μηχάνημα.

Ευτύχημα ήταν ότι παρενέβησαν εγκαίρως οι συνάδελφοί της καθότι το κουμπί ασφαλείας λειτούργησε με καθυστέρηση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά, την ακύρωση των εργολαβιών και κανονικές προσλήψεις, ανανέωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των νοσοκομείων και ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα