ΑΘΗΝΑ
15:55
|
04.05.2024
«Δεν προκαλούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, ούτε από το μανάβη, ούτε από τον υδραυλικό. Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του σήμερα στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υποστήριξε πως οι βουλευτές δεν πρέπει να εξαιρούνται από τις παρακολουθήσεις.

«Πρεπει ή δεν πρέπει επί της αρχής να εξαιρούνται βουλευτές ή άλλες κατηγορίες πολιτών από παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρούνται και το Σύνταγμα δεν ορίζει κάτι τέτοιο ούτε ο εκτελεστικός νόμος του 1994. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πει επί της αρχής και με βεβαιότητα ότι ένα πολιτικό πρόσωπο ή ένας δημοσιογράφος ή ένας επιχειρηματίας ή ένας διπλωμάτης ή ένας στρατιωτικός επί της αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας. Κατ’ εξοχήν τα ρήγματα στην εθνική ασφάλεια από τέτοιους ανθρώπους προέρχονται», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «Δεν προκαλούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια ούτε από τον μανάβη ούτε από τον υδραυλικό. Κατά συνέπεια οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα, ναι, να παρακολουθούν οποιονδήποτε κρίνουν», προσθέτοντας ότι «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι επί της αρχής ένας βουλευτής πρέπει να εξαιρείται μόνο εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα