ΑΘΗΝΑ
18:58
|
04.05.2024
Από το γραφείο όπου ο Κεμάλ είχε δώσει την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε το αφήγημα της Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το γραφείο όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δώσει, σαν σήμερα το 1922, την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρέδωσε «μαθήματα ιστορίας», μίλησε για «ελληνικές παρενοχλήσεις» και επανέλαβε τις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των  νησιών.

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα Hurriyet.

Με τίτλο «Μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι», η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για ιστορικής σημασίας προειδοποίηση του Ακάρ στην Αθήνα. «Από το τραπέζι του Κεμάλ που έδωσε εντολή επίθεσης στους Έλληνες εισβολείς, ο Ακάρ προειδοποίησε την Αθήνα που παρενοχλεί τα τουρικά μαχητικά», αναφέρει.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε εκ νέου στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων, κάτι που η Ελλάδα έχει διαψεύσει επανειλημμένα, ενώ επανέφερε το αφήγημα της Άγκυρας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών: 

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Στρατιωτικοποιείτε  τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!», υπογράμμισε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ κάνοντας λόγο για «έναν κοινό χώρο εργασίας» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των αμυντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για «μάταιο κόπο». «Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα», τόνισε προσθέτοντας ότι «Αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα