ΑΘΗΝΑ
18:20
|
05.05.2024
Σε ανάρτησή του ο γνωστός δικηγόρος αποδόμησε το ψευδές αφήγημα της κυβέρνησης ότι οι παρακολουθήσεις εξάρθρωσαν τη Χρυσή Αυγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το σκάνδαλο υποκλοπών που έχει εκθέσει τη χώρα διεθνώς, αφότου αυτοθυματοποιήθηκε, λέγοντας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα συνακροάσεων, δε ανέλαβε και πάλι καμία ευθύνη, ενώ ψευδώς -όπως αποδεικνύει η ανάρτηση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη– είπε πως η Χρυσή Αυγή, εξαρθρώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

O Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση.»

Ακόμα μια προσπάθεια διάδοσης ψευδών στοιχείων από τον πρωθυπουργό προσέκρουσε σε τοίχο.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Θανάσης δικηγόρος τόνισε:

«Οι ομιλίες Μητσοτάκη πρέπει πλέον να συνοδεύονται από fact-checking κατά τα πρότυπα των ΜΜΕ στην Αμερική του Τραμπ. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις #υποκλοπες του Ανδρουλάκη και τη Χρυσή Αυγή. Δεν υπήρξαν “επισυνδέσεις” τηλεφωνικών αριθμών ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΧΑ. Όπου στη δικογραφία της ΧΑ αξιοποιήθηκαν επισυνδέσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και ακούγονται βουλευτές (πχ Λαγός), αυτό είναι “εκ πλαγίου”, από επισυνδέσεις τηλεφώνων Χρυσαυγιτών που δεν ήταν βουλευτές. Αυτά είναι γνωστά. Αλλά ο ΠΘ συνειδητά επέλεξε το ψέμα. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της πολύχρονης εγκληματικής δράσης Χρυσής Αυγής ουδέποτε αξιοποιήθηκε η ΕΥΠ. Τουναντίον, όπως ομολόγησε ο Γερμενής, “χρειάστηκε να ξηλώσουν Αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν”. Αυτά γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα