ΑΘΗΝΑ
23:53
|
31.05.2024
Περισσότεροι από 115.000 ταχυδρομικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα απεργίας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγισμός από απεργιακές κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες, με τους ταχυδρομικούς υπάλληλους να κάνουν πράξη τις προθέσεις τους για απεργία που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα.

Περισσότεροι από 115.000 εργαζόμενοι στα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail) ξεκίνησαν την πρώτη από τις τέσσερις ημέρες απεργίας την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε μια διαφωνία για τις αμοιβές για τις οποίες οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι είπαν ότι είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στους πελάτες.

Είναι η τελευταία κινητοποιήσει σε μια σειρά στάσεων εργασίας που λαμβάνει χώρα στη Βρετανία καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλότερους μισθούς ενόψει της κρίσης κόστους ζωής, με τους λογαριασμούς ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη και τον πληθωρισμό να αναμένεται να ξεπεράσει το 13% αργότερα φέτος.

«Θα παλέψουμε πολύ σκληρά εδώ για να επιτύχουμε την αύξηση των μισθών που αξίζουν τα μέλη μας», δήλωσε στο Sky News ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Επικοινωνία, Ντέιβ Γουόρντ.

Η Royal Mail λέει ότι έχει προσφέρει αύξηση μισθού 5,5% για τους εργαζομένους της κατηγορίας CWU, τη μεγαλύτερη αύξησή της εδώ και χρόνια.

Το συνδικάτο, το οποίο είπε ότι η απεργία ήταν η μεγαλύτερη εργατική δράση που ανέλαβαν οι εργαζόμενοι αυτό το καλοκαίρι στη Βρετανία, το αμφισβητεί και λέει ότι η εταιρεία επέβαλε αύξηση μισθών 2% στους εργαζόμενους και πρόσφερε επιπλέον 1,5% υπό την επιφύλαξη αλλαγών στους όρους και τις προϋποθέσεις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι είναι απόλυτα ενωμένοι στην αποφασιστικότητά τους να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή, σωστή αύξηση μισθού που τους αξίζει», πρόσθεσε ο γραμματέας του σωματείου.

Η ιστορική βρετανική υπηρεσία ταχυδρομείου και παράδοσης ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για τη διακοπή και είπε ότι είχε θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν μπορούσε να αντικαταστήσει πλήρως τα καθημερινά καθήκοντα του προσωπικού της πρώτης γραμμής.

Η Royal Mail προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα μπορούσε να σημειώσει ζημιά για τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο το οικονομικό έτος 2022-23, εάν η απεργία συνεχιστεί. Περαιτέρω εξόδους έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου, 8 Σεπτεμβρίου και 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Mail, Σάιμον Τόμπσον, δήλωσε ότι η επιχείρηση πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές εργασίας της για να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι πλέον παραδίδει περισσότερα δέματα παρά επιστολές και ότι η αγορά παράδοσης δεμάτων είναι πολύ ανταγωνιστική.

«Η Royal Mail είναι μια εταιρεία που η κοινωνία θέλει να υπάρχει… αλλά χρειαζόμαστε αυτήν την αλλαγή για να μπορέσουμε να μετατραπούμε σε επιχείρηση δεμάτων για να μπορέσουμε να ανθίσουμε», δήλωσε ο Τόμπσον στο βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

«Θέλουμε να πληρώσουμε περισσότερο την ομάδα μας. Όσο περισσότερες αλλαγές, τόσο περισσότερες πληρωμές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιχμές Σκέρτσου για την περιουσία του Κασσελάκη

Διαψεύδει ο Καιρίδης το CBS για μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης για κοινά συμφέροντα στη Μεσόγειο

Το Istorima στη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα