ΑΘΗΝΑ
08:37
|
04.05.2024
Ο Λουκασένκο είπε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τροποποίηση λευκορωσικών αεροσκαφών  τύπου SU-24 ώστε να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα επιβεβαίωσε σήμερα ο Λευκορώσος Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο μιλώντας σε δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων BelTA.

Ο Λουκασένκο είπε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μολονότι τα οπλοστάσιά της δεν διαθέτουν δικά της πυρηνικά όπλα.

Εικόνα

Ο Λευκορώσος ηγέτης δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ως προς το πώς θα μεταφερθούν τα πυρηνικά από την Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για να υποστηρίξει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας.

Su-24: Οι Ρώσοι «ξιφομάχοι» σε πλάνα που εντυπωσιάζουν (vid) | OnAlert

Οι δηλώσεις του φαίνεται πως αναφέρονταν γενικά σε μια δυνητική απειλή από την Δύση αναφέροντας:

«Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα… Όλα είναι έτοιμα». Δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος ( Ρωσίας και Λευκορωσίας) το οποίο έχει πυρηνικά όπλα. Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα «η απάντηση θα είναι άμεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα